Poulet et riz au romarin et au citron

4.6 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 30 g d'huile d'olive vierge extra
  • 30 g de farine tout usage
  • 3 gousses d'ail
  • 2 brin de romarin frais
  • ½ c. à thé de sel
  • ¼ c. à thé de poivre noir moulu
  • ⅛ c. à thé de curcuma en poudre
  • 680 g de stock de poulet
  • 30 g de jus de citron
  • 15 g de miel
  • 170 g de riz long blanc
  • 1 citron en tranches (1 cm)
  • 4 cuisse de poulet, désossée et sans peau (environ 170 g chacun)
  • de sel pour l'assaisonnement
  • de poivre noir moulu pour l'assaisonnement
  • de persil frais pour servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 915.9 mg
Białko 36 g
Kalorie 2398.2 kJ / 573.2 kcal
Tłuszcz 25.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 51.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...