Poulet effiloché BBQ

Poulet effiloché BBQ

4.3 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • 115 g d'oignon rouge en quartiers
  • 2 gousses d'ail
  • 200 g ketchup
  • 70 g de bourbon
    70 g d'eau
  • 85 g de mélasse
  • 85 g de cassonade
  • 1 c. à soupe de concentré de tomate
  • 60 g de vinaigre de cidre de pomme
  • 1 c. à thé de paprika en poudre
  • 1 ½ c. à thé de moutarde de Dijon
  • 1 ½ c. à thé de sauce Worcestershire
  • ½ c. à thé de sel selon le goût
  • ½ c. à thé de poivre de Cayenne moulu selon le goût
  • 910 g cuisse de poulet, désossée et sans peau coupées en deux
  • 1 c. à soupe de farine tout usage
  • 8 pain à hamburger pour servir
  • oignon rouge râpé, pour servir
  • cornichons en tranches, pour servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 837.8 mg
Białko 21.1 g
Kalorie 1641.9 kJ / 392.4 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 49.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...