Brochettes de poulet Huli Huli

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
18 morceaux

Składniki

  • eau pour couvrir
  • 4 oignon verts paré, coupé en morceaux (2.5 cm)
  • 30 g de gingembre frais pelé
  • 3 gousses d'ail
  • 2 c. à thé d'huile de sésame
  • 285 g de jus d'ananas
  • 115 g de sucre de canne complet non raffiné
  • 115 g de bouillon de poulet à teneur réduite en sodium
  • 100 g de xérès sec
  • 60 g de sauce de soja à teneur réduite en sodium
  • 30 g de sauce Worcestershire
  • 60 g de ketchup
  • 2 c. à thé de farine tout usage
  • 1165 g filet de poulet, sans peau en cubes (2,5 cm)
  • 3 oignons rouges en cubes (2,5 cm)
  • 3 poivrons rouges équeuté, épépiné, coupé en cubes (2,5 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Białko 15.7 g
Kalorie 636.9 kJ / 152.2 kcal
Tłuszcz 2.4 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...