Urządzenia i Akcesoria
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 sztuk
Składniki
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
bułka tarta (opcjonalnie) do posypania
-
75 g cukru
-
5 - 10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
45 g oleju
-
2 jajka
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
70 g mąki pszennej tortowej
-
35 g skrobi ziemniaczanej
-
15 g maku
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
75.8 mg
Białko
4 g
Kalorie
1173.9 kJ /
280.6 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
28.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piernik choinka
15 godz. 30 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Czekoladowe krążki z bakaliami (beggars)
30 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 10 min
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 godz.
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Ciasteczka-jajeczka
3 godz.
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min