Poires épicées à la sangria

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • 6 poires pelé
  • 1400 g vin rouge par exemple, merlot ou bourgogne (2 bouteilles)
  • 1 bâton cannelle en poudre coupées en deux
  • 2 anis étoilé
  • 6 gousse de cardamome
  • 6 clou de girofle
  • 6 poivre noir en grains
  • 2 orange seulement la peau fine, pas de moelle
  • 2 pincées gingembre frais en 6 pièces
  • 1 c. à thé de gingembre en poudre
  • ½ noix de muscade, entière râpé
  • 1 nectarine en dés
  • 1 orange en dés
  • 2 pommes en dés
  • 1 c. à soupe de sucre
  • 115 g de glaçons
  • 450 g soda nature

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2 g
Kalorie 1534 kJ / 366 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie