Gâteau au fromage Baklava

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 portions

Składniki

  • 60 g pistache, décortiquée, émondée et non salée
  • 60 g de beurre non salé coupée en morceaux
  • 6 feuilles pâte filo (ou phyllo) (approx. 12 in. x 16 in.)
  • 510 g de fromage à tartiner coupée en morceaux
  • 115 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
  • 255 g de sucre
  • 3 œufs de gros calibre
  • 115 g d'eau
  • 15 g d'eau de rose (opcjonalnie)
  • 45 g de miel
  • ¼ c. à thé de cannelle en poudre
  • 2 - 3 pincées de cardamome moulue
  • pistache, décortiquée, émondée et non salée pour saupoudrer
  • pétales de rose (opcjonalnie) sécheés (pour garnir)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 227.9 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1630.9 kJ / 389.8 kcal
Tłuszcz 26.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...