Pineapple Teriyaki Salmon
TM6 TM5

Pineapple Teriyaki Salmon

4.6 (49 ocen)

Składniki

  • 285 g fresh pineapple, cut into chunks
  • 15 g fresh ginger, peeled, cut into pieces
  • 45 g dark brown sugar
  • 60 g water
  • 45 g soy sauce
  • 30 g rice vinegar
  • 340 g broccoli florets
    lub 340 g sugar snap peas
  • 520 - 680 g fresh salmon fillets, 4 fillets (130 g-170 g ea.)
  • salt, to season
  • ground black pepper, to season
  • sesame seeds, to garnish (opcjonalnie)
  • 1 green onion, thinly sliced, to garnish (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1602 kJ / 382.9 kcal
Białko
30.4 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
17.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
1.2 g
Sód
722.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy