Pineapple Teriyaki Salmon

Pineapple Teriyaki Salmon

4.6 53 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • fresh pineapple cut into chunks
    285 g
  • fresh ginger peeled, cut into pieces
    15 g
  • dark brown sugar
    45 g
  • water
    60 g
  • soy sauce
    45 g
  • rice vinegar
    30 g
  • broccoli florets
    340 g
    340 g sugar snap peas
  • fresh salmon fillets 4 fillets (130 g-170 g ea.)
    520 - 680 g
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • sesame seeds (opcjonalnie) to garnish
  • green onion (opcjonalnie) thinly sliced, to garnish
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 382.9 kcal / 1602 kJ
Białko 30.4 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 722.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...