Urządzenia i Akcesoria
Pineapple Teriyaki Salmon
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
fresh pineapple cut into chunks285 g
-
fresh ginger peeled, cut into pieces15 g
-
dark brown sugar45 g
-
water60 g
-
soy sauce45 g
-
rice vinegar30 g
-
340 g sugar snap peasbroccoli florets340 g
-
fresh salmon fillets 4 fillets (130 g-170 g ea.)520 - 680 g
-
salt to season
-
ground black pepper to season
-
sesame seeds (opcjonalnie) to garnish
-
green onion (opcjonalnie) thinly sliced, to garnish1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
722.7 mg
Białko
30.4 g
Kalorie
1602 kJ /
382.9 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pineapple Passion
18 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1 Std. 5 Min
Teriyaki salmon bowl
1 Std. 15 Min
Lemon grass beef salad
30 Min
Macadamia Chicken Over Tropical Fruit Paella
1 Std.
Pineapple Teriyaki Salmon
30 Min
Salmon with Lemon Hollandaise, Broccoli and Rice
45 Min
Seared Steak Rocket Salad
35 Min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
30 Std.
Mango salmon bowl
40 Min
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20 Min
Orange Herb Chicken and Rice
50 Min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 Min