
Urządzenia i Akcesoria
Sticky Toffee Puddings
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
pitted dates5 oz
-
baking soda1 ½ tsp
-
water6 oz
-
unsalted butter to grease
Sticky Toffee Sauce
-
unsalted butter cut into pieces2 oz
-
dark brown sugar2 oz
-
honey2 ½ oz
-
whole milk1 ½ oz
-
tangerine juice½ oz
Sticky Toffee Puddings
-
unsalted butter cut into pieces1 ½ oz
-
dark brown sugar3 ½ oz
-
all-purpose flour5 oz
-
baking powder½ tsp
-
large egg1
-
water25 oz
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
426.4 kcal /
1784.1 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
71.6 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
380.2 mg