Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • beef fillet steak (185 g - 200 g each, 2.5 cm/1 in. thick), tied with twine (see Tip)
    4
  • sea salt divided
    2 tsp
  • black pepper, ground divided
    ¾ tsp
  • thyme, fresh
    4 sprigs
  • lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
    30 g
  • water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • shallots halved
    60 g
  • tarragon, fresh leaves only
    1 - 2 sprigs
  • white wine, dry
    60 g
  • white wine vinegar
    1 tbsp
  • butter, unsalted (from cows' milk)
    1 tbsp
  • egg yolks
    4
  • water
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1130.4 mg
Białko 71 g
Kalorie 4956.8 kJ / 1184.7 kcal
Tłuszcz 95.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 48.6 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...