Acadian Chicken Fricot

Acadian Chicken Fricot

4.6 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Chicken Stock
  • carrot medium, peeled and quartered
    1
  • onion medium, quartered
    1
  • celery sliced
    1 stalk
  • free range chicken, bone in, skin on (thighs, breast)
    600 - 750 g
  • water to cover (not higher than max. fill mark)
  • salt
    1 tsp
  • freshly ground black pepper to taste
    ¼ tsp
Dumplings
  • all-purpose flour
    110 g
  • baking powder
    15 g
  • salt
    ½ tsp
  • dried ground summer savory to taste
    ½ tsp
  • cold water
    120 g
Fricot
  • onions quartered
    100 g
  • celery with leaves, quartered
    100 g
  • dried ground summer savory to taste
    2 - 3 tsp
  • potatoes (approx. 4 med.), peeled and diced
    600 g
  • carrots peeled and diced
    250 g
  • salt to taste
    2 tsp
  • freshly ground black pepper to taste

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2536 mg
Białko 36.2 g
Kalorie 2550.1 kJ / 609.5 kcal
Tłuszcz 23.4 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 64.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...