
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Stock
- 1 carrot medium, peeled and quartered
- 1 onion medium, quartered
- 1 stalk celery sliced
- 600 - 750 g free range chicken, bone in, skin on (thighs, breast)
- water to cover (not higher than max. fill mark)
- 1 tsp salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper to taste
Dumplings
- 110 g all-purpose flour
- 15 g baking powder
- ½ tsp salt
- ½ tsp dried ground summer savory to taste
- 120 g cold water
Fricot
- 100 g onions quartered
- 100 g celery with leaves, quartered
- 2 - 3 tsp dried ground summer savory to taste
- 600 g potatoes (approx. 4 med.), peeled and diced
- 250 g carrots peeled and diced
- 2 tsp salt to taste
- freshly ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 609.5 kcal / 2550.1 kJ
- Białko
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Sód
- 2536 mg