Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Stock
- 1 carrot, medium, peeled and quartered
- 1 onion, medium, quartered
- 1 stalk celery, sliced
- 600 - 750 g free range chicken, bone in, skin on (thighs, breast)
- water, to cover (not higher than max. fill mark)
- 1 tsp salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper, to taste
Dumplings
- 110 g all-purpose flour
- 15 g baking powder
- ½ tsp salt
- ½ tsp dried ground summer savory, to taste
- 120 g cold water
Fricot
- 100 g onions, quartered
- 100 g celery, with leaves, quartered
- 2 - 3 tsp dried ground summer savory, to taste
- 600 g potatoes (approx. 4 med.), peeled and diced
- 250 g carrots, peeled and diced
- 2 tsp salt, to taste
- freshly ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2550.1 kJ / 609.5 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 2536 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saskatoon Berry Jam
35min
Southern Peach Cobbler
1h 15min
Quick and Easy Mixed Berry Jam
30min
Braided Milk Bread (TM5/6 Metric)
2h 20min
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 min
Sugar and Spice Blend
5min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 min
Confetti Rice
45 min
Plum and Apple Jam
40min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35min
Farmhouse White Sandwich Bread
1h 30min
Basic bread dough
5min