Manti végane

Brak ocen
Przygotowanie 3 godz.
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 portions

Składniki

La pâte à manti
  • de farine
    500 g
  • de sel
    1 c. à café
  • d'eau
    260 g
La farce
  • de pois chiches en boîte égouttés
    265 g
  • de menthe fraîche effeuillée
    10 g
  • de persil plat frais effeuillé
    10 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de graines de cumin
    ¼ de c. à café
  • de poivre noir, moulu
    ½ c. à café
La sauce au yogourt
  • de menthe fraîche effeuillée
    10 g
  • gousses d'ail
    2
  • de yogourt végan
    500 g
  • de sel aux herbes
    2 c. à café
Finition des manti et sauce au paprika et à la menthe
  • de margarine végétalienne et un peu plus pour graisser
    120 g
  • farine de blé pour fariner
  • d'eau
    500 g
  • de purée de tomates à la turque
    100 g
  • de poudre de paprika doux
    4 c. à café
  • de menthe fraîche effeuillée, en fines lanières
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 565 kcal / 2366 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 2049 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...