Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami

4.3 6 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 150 g kostek boczku (opcjonalnie)
  • 120 g pieczarek marynowanych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
  • 450 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 830 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
  • 450 g makaronu, suchego, typu spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 323.3 mg
Białko 11.7 g
Kalorie 1541.2 kJ / 368.4 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 63.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...