Urządzenia i Akcesoria
Pulpety po myśliwsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
5 g grzybów, suszonych
-
100 g gorącej wody
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
10 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
75 g ogórków kiszonych przekrojonych na pół
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oleju
-
150 g wody
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki cukru
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
15 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
938.6 mg
Białko
25.8 g
Kalorie
1721 kJ /
411.3 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bigos cygański
1 godz.
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 godz.
Kurczak w sosie pomidorowo-cebulowym
1 godz. 35 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Rolada żyrafa
3 godz.