Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 sztuki
Składniki
Salsa Pico de gallo
-
½ ząbka czosnku
-
15 g cebuli
-
¼ łyżeczki kolendry, mielonej1 gałązkę kolendry, świeżej tylko liście
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
250 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki soli
Wegańskie nadzienie
-
20 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
55 g marchewki pokrojonej w słupki (4 x 1 cm)
-
60 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (4 x 1 cm)
-
60 g cukinii pokrojonej w słupki (6 x 1 cm)
-
1 łyżka mieszanki przypraw do tacos i fajitas
-
150 g tofu, średnio twardego pokrojonego w słupki (6 x 1 cm, patrz wskazówka)
-
2 tortille pszenne, pełnoziarniste
-
2 łyżeczki migdałów, w słupkach2 łyżeczki orzeszków piniowych
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1 mg
Białko
29 g
Kalorie
1625.3 kJ /
388.5 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
57.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45min
Korma z pieczonymi warzywami
55min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25min
Wegański pad thai z tofu
45min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45min
Kalafior tikka masala
30min