Low Meat Spaghetti Dinkel-Bolognese

Low Meat Spaghetti Dinkel-Bolognese

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portion

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Dinkelkörner Kochzeit von 13 bis 15 Minuten
    100 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Knollensellerie in Stücken
    100 g
  • Karotten in Stücken
    150 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Wasser und mehr zum Kochen
    300 g
  • Tomatenpüree
    70 g
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose (400 g)
    1 Dose
  • Lorbeerblatt, frisch
    2
  • Basilikum, getrocknet
    1 TL
  • Salz und mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Gemüsebouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Spaghetti
    450 g
  • Rindshackfleisch zerzupft
    100 g
  • Rotwein, trocken
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 581 mg
Białko 31 g
Kalorie 3316 kJ / 793 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 125 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...