Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 1770 g Wasser
- 100 g Kartoffel, geschält und gewürfelt (1–2 cm)
- 12 ½ g frische Hefe
- 1 TL Zucker
- 600 g Weizenmehl
- 2 EL Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
- 15 g Salz
Füllung
- 1 - 2 EL Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mozzarella, in Scheiben und gut abgetropft
- 100 g Schinken, gekocht, in Scheiben
- 1 Rispentomate, in Scheiben (3–4 cm), Scheiben 1 Stunde abgetropft
- 2 - 3 Prisen Oregano, getrocknet
- 2 Sardellenfilets in Öl
Emulsion
- 20 g Olivenöl, nativ
- 20 g Wasser
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2573 kJ / 615 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käsewähe
50min
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1h 30min
Toastbrot
3h
Sandwichbrot
3h
Spinatwähe
55min
Knoblauch-Kartoffel-Tätschli
45 min
Weggli
2 Std. 5 Min
Ofenguck mit Zucchetti
1h 10min
Lasagne verdi
1 Std. 15 Min
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2h 30min
Teigtäschchen mit Zucchetti und Poulethackfleisch
1h 10min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min