Patate con cavolfiori e salsa olandese per grandi e piccini

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

Patate e cavolfiore
  • 500 g di acqua
  • 1600 g di patate, a pasta gialla densa a pezzi (2 cm)
  • 1300 g di cimette di cavolfiore (3 cm)
Salsa olandese e finitura
  • 250 g di burro a pezzi
  • 300 g di yogurt greco (circa 10% di grassi)
  • 3 uova
  • 1 cucchiaino di sale e un po' di più per aromatizzare
  • 1 pizzico di pepe nero macinato e un po' di più per aromatizzare
  • 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
  • 10 g di senape
  • 10 g di succo di limone
  • di noce moscata grattugiata per il condimento

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 365 mg
Białko 10 g
Kalorie 2128 kJ / 509 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...