Vanilla Mille-Feuille with Caramel and Pecan Nuts

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Vanilla ganache (the day before)
  • gelatine powder
    1 ½ tsp
    2 gelatine sheets
  • ice water to soak
  • white chocolate small pieces or callets
    85 g
  • whipping cream (min. 30% fat)
    400 g
  • vanilla pod seeds only
    1
Caramel
  • caster sugar
    100 g
  • butter cut in pieces
    50 g
  • whipping cream (min. 30% fat), room temperature
    25 g
Pecan praline
  • pecan nuts
    300 g
  • water
    25 g
  • caster sugar
    115 g
  • salt
    1 pinch
  • hazelnut oil
    2 tbsp
  • ready-made puff pastry
    1 sheet
  • icing sugar
    15 g
  • pecan nuts (opcjonalnie)
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 179.1 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 4882.9 kJ / 1167 kcal
Tłuszcz 95.2 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 31.1 g
Węglowodany 76.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...