Gâteau aux amandes

4.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 portions

Składniki

  • 200 g d'amandes blanchies
  • 85 g de beurre, salé ou non salé
  • 4 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 100 g de sucre
    100 g d'érythritol
  • 4 jaunes d'œufs
  • 1 citron jus et zeste
  • 1 c. à café de levure, sans gluten
  • 60 g d'amande effilée
  • 20 g de sucre glace pour le saupoudrage

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 48.4 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 993 kJ / 237.3 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 14.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...