Urządzenia i Akcesoria
Tzatziki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
Japanese cucumbers peeled, deseeded, cut in pieces350 g
-
salt plus extra for seasoning1 tsp
-
garlic cloves2
-
fresh dill5 sprigs
-
olive oil20 g
-
350 g plain yogurt, 10% fatGreek yogurt 10% fat350 g
-
15 g white vinegarlemon juice (opcjonalnie)15 g
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
618.7 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
546.3 kJ /
130.6 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baguettes
3 godz. 45 min
Faworki (crostoli)
2 godz.
Kelp Noodles in Marinara Sauce
20 min
Creamy Mushroom Soup
25 min
George Calombaris' Licorice Ice Cream with Blackberries
24 godz. 25 min
Dairy-free Cashew Nut Spread
12 godz. 10 min
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries (Metric)
45 min
Blue Hawaiian
10 min
Orange Curry Dressing
10 min
Protein pudding
6 godz. 35 min
Bloody Mary
10 min