Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 shallot (approx. 30 g)
- 40 g butter
- 10 g extra virgin olive oil
- 320 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see tip)
- 780 g water
-
1
stock cube (for 0.5 l), meat or vegetable
lub 1 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - ½ - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wafu dressing
20 min
Wholemeal Focaccia with Sautéed Vegetables (TM5)
Brak ocen
Japanese Souffle Pancakes (Metric)
40 min
Chocolate Coconut Milk Custard
15 Min
Berry mousse
4h 50min
Potato and Vegetable Purée
40 min
Pumpkin risotto with bacon
25 min
Ham mousse
10min
Potato Farls
1 godz. 10 min
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Chilli creamed corn
40 min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30 min