Urządzenia i Akcesoria
Japanese Ramen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
pork belly, with skin400 g
-
garlic cloves3
-
Japanese soy sauce (shoyu)60 g
-
sesame oil10 g
-
sake (Japanese rice wine)1 tsp
-
spring onion chopped3 sprigs
-
water2000 g
-
dried ramen noodles375 g
-
baby spinach leaves100 g
-
chicken broth750 g
-
black vinegar1 tsp
-
fresh ginger slices (3 mm)2
-
ground paprika½ tsp
-
shiromiso (white miso paste)1 tbsp
-
eggs2
-
nori seaweed (9 cm x 3.5 cm)12
-
canned corn kernels4 tbsp
-
toasted sesame seeds to garnish2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2966.6 mg
Białko
29.9 g
Kalorie
4584.7 kJ /
1095.8 kcal
Tłuszcz
77.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
28.8 g
Węglowodany
69.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Linguine with Bacon and Prawns
35 min
Chinese Tea Eggs
1 godz.
Menu: Pasta and Meatballs in Chorizo Sauce; Cinnamon Caramel Apples
1 godz.
Korean Fried Chicken Wings
3 godz. 10 min
Halloween Dipped Apples
50 min
Potato Gratin
1 godz. 10 min
Virgin Passion Fruit Mojito
10 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Shakshuka in the Varoma
30 min
Fondant au chocolate
50 min
Curry Fish Head
Brak ocen
Spaghetti alla Carbonara
30 min