Shakshuka

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • 10 g de persil frais effeuillé
  • 150 g de piments rouges pointus en morceaux (2-3 cm)
  • 1 gousse d'ail
  • 60 g d'oignon petit et coupé en deux
  • 20 g d'huile végétale
  • 10 g de pâte harissa à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de purée de tomates
  • ½ c. à café de graines de cumin
  • ¼ c. à café de piment, sec, en flocons (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
  • ¼ c. à café de sel
  • 400 g de tomate en dés, en conserve
  • 4 œufs
  • 150 g de yaourt, 3,5% M.G.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21 g
Kalorie 1573 kJ / 376 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...