Burger au four

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 portions

Składniki

Les buns
  • de lait
    210 g
  • de levure boulangère fraîche (environ 20 g)
    ½ cube
  • de miel
    2 c. à café
  • de farine bise
    250 g
  • de flocons d'avoine fins
    80 g
  • de beurre en morceaux
    20 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
Les galettes de viande
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • de fromage à raclette en tranches, puis coupées en deux
    150 g
  • de persil frais (env. 10 g), effeuillé
    ½ bouquet
  • de viande de bœuf hachée
    500 g
  • de flocons d'avoine fins
    30 g
  • de moutarde à gros grains
    1 c. à soupe
  • de poudre de paprika doux
    1 pincée
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • de poivre noir, moulu
    2 pincées
  • de lard, dégraissé, en tranches puis coupées en deux dans le sens de la largeur
    6 tranches
  • salade verte (p. ex. lollo ou laitue pommée)
    6 feuilles de

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 767.9 kcal / 3213 kJ
Białko 37.8 g
Tłuszcz 43.6 g
Węglowodany 61.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...