Risotto alla milanese

Risotto alla milanese

4.7 33 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
5 porzioni

Składniki

  • 40 g di scalogno a pezzi
    40 g di cipolla, a pezzi
  • 50 g di burro a pezzi
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
  • 130 g di vino bianco secco
  • 950 g di acqua
  • 1 ½ bustina di zafferano
  • 1 cucchiaino colmo di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
  • 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9 g
Kalorie 2046 kJ / 489 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...