Pork Tenderloin with Cherry Sauce

Pork Tenderloin with Cherry Sauce

3.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • shallots in pieces
    30 g
  • water
    225 g
  • balsamic vinegar
    1 tsp
  • butter, unsalted (from cows' milk)
    15 g
  • salt divided
    ½ tsp
  • black pepper, ground divided
    ¼ tsp
  • cherry jam
    60 g
  • spring carrot peeled, halved lengthwise
    340 g
  • pork tenderloin
    450 g
  • all purpose white flour
    1 tbsp
  • cherry (opcjonalnie) pitted, halved, to garnish
  • parsley, fresh to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 284.4 kcal / 1189.9 kJ
Białko 17.9 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 28.3 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...