
Wersje kompatybilne
Beignets de haricots et de brocoli avec salade de mangue
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 blanc d'œuf
- 395 g de haricots noirs en conserve non salé
- 2 gousse d'ail
- 340 g de brocoli, détaillé en bouquets
- 10 brins coriandre fraîche Les tiges seules sont coupées en trois, les feuilles sont réservées.
- 2 œuf de gros calibre
- 70 g farine de lupin (voir Conseil)
- 2 c. à thé de poudre à pâte
- 1 pincée de poivre noir moulu selon le goût
- d'huile d'olive extra vierge
- 425 g de mangue mûre en tranches fines
- 30 g de bébés épinards frais
- 1 piment jalapeno frais en tranches fines
- 100 g yogourt nature riche en protéines (voir Conseil)
- de poivre noir moulu selon le goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 315.8 kcal / 1321.4 kJ
- Białko
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Błonnik
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 433.2 mg