Καρυδόπιτα

4.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 μερίδες

Składniki

  • σιμιγδάλι
    120 γρ.
  • μπέικιν πάουντερ
    15 γρ.
  • βούτυρο για το βουτύρωμα του ταψιού
  • καρύδι, καθαρισμένο
    200 γρ.
  • κανέλα, τριμμένη
    1 κ.γλ.
  • γαρίφαλο, τριμμένο
    ¼ κ.γλ.
  • κρόκους αβγών
    8
  • ζάχαρη
    450 γρ.
  • ασπράδια αβγών
    8
  • αλάτι
    1 πρέζα
  • νερό
    200 γρ.
  • φλούδα λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • ξυλάκι κανέλας
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 μερίδα

Sód 175.3 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 1656.9 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 57.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...