Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cacao
- 120 g di burro a pezzi + q.b.
- 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 200 g di farina tipo 00
Ganache al cioccolato fondente
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 130 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 72.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata ricotta e spinaci
2 godz.
Burger di barbabietola
1h
Mini plumcake Brie e lamponi
1h
Crepês asparagi e salsiccia
1h 50min
Bundt Cake ai fiori e frutti di bosco
Brak ocen
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30 Min
Mousse alle fragole e formaggio
15 Min
Praline al tiramisù e cioccolato
1 godz. 30 min
Crostata ai cachi freschi
1h
Tortini pesca e fragola
1h
Palline cocco e lampone
3h
Rotolo ai frutti rossi
2 godz.