Crostata al cioccolato e lamponi

Crostata al cioccolato e lamponi

4.5 58 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

Pasta frolla al cacao
  • 120 g di burro a pezzi + q.b.
  • 120 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 25 g di cacao amaro in polvere
  • 200 g di farina tipo 00
Ganache al cioccolato fondente
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 130 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 72.7 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 1301 kJ / 311 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 29.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...