Crostata al cioccolato e lamponi

Crostata al cioccolato e lamponi

4.6 49 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

Pasta frolla al cacao
  • di burro a pezzi + q.b.
    120 g
  • di zucchero
    120 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • uovo
    1
  • di lievito in polvere per dolci
    ½ cucchiaino
  • di cacao amaro in polvere
    25 g
  • di farina tipo 00
    200 g
Ganache al cioccolato fondente
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    200 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    130 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 311 kcal / 1301 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 29.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 72.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...