Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
18 sztuk
Składniki
-
40 g skórki z pomarańczy ekologicznej, pokrojonej na 3 cm kawałki, bez białych błonek (albedo)
-
110 g cukru trzcinowego, nierafinowanego plus dodatkowa ilość do posypania
-
270 g wody
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
570 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia570 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
1 ½ łyżeczkę ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
gorąca woda
-
napój roślinny np. kokosowy, sojowy, owsiany, do posmarowania (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
66.4 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
838.2 kJ /
200.3 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2h 40min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1h 20min
Greckie pączki (Loukoumades)
1h 30min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1h 40min
Mini pączki twarogowe
30min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2h 50min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25min
Ciasto Lodowa Kraina
8h 40min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1h 55min
Ciastka owsiane
35min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40min