Bocado de chipirón

4.3 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
12 unidades

Składniki

  • 600 g de agua
  • 500 g de patatas medianas con piel y lavadas
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 70 - 80 g de chipirones rellenos (en tinta) (1 lata)
  • 2 huevos batidos con una pizca de sal
  • 200 g de granillo de almendra cruda
  • 500 g de aceite de oliva para freír

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 213.1 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 2138.1 kJ / 511 kcal
Tłuszcz 50.5 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...