Pollo piccante con riso al cocco

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 120 g di cipolle a metà
  • 3 spicchi di aglio
  • 1 peperoncino piccante rosso, fresco senza semi, 1 a pezzi e 1 a rondelle
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di pasta di curry giallo
  • 2 pezzi di citronella (lemon grass) fresca
  • 20 g di zenzero, radice fresca pelata e a fette (2 mm)
  • 2 foglie di kaffir lime (opcjonalnie)
  • 750 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1000 g di sovracosce di pollo con la pelle
  • 250 g di latte di cocco
  • 250 g di riso basmati
  • coriandolo fresco tritato, a piacere
  • 1 lime (opcjonalnie) a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 238 mg
Białko 46.6 g
Kalorie 3232.1 kJ / 772.5 kcal
Tłuszcz 42.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Węglowodany 47.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...