Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porcji

Składniki

  • 330 g oleju słonecznikowego
  • 2 jajka sparzone, w temp. pokojowej
  • 1 ⅓ łyżeczki musztardy
  • 25 g ketchupu (patrz wskazówka)
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ⅔ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
  • ⅔ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 15 g liści kolendry, świeżych
    15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 330 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 200 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 110 g rzodkiewek przekrojonych na pół
  • 400 g wędzonego łososia pokrojonego w 0,5 cm paski
  • 2 ½ bagietki
  • orzechy laskowe (opcjonalnie) posiekane, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1239.4 mg
Białko 22.3 g
Kalorie 3050.8 kJ / 729.2 kcal
Tłuszcz 47.5 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 58.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...