Chocolate Mousse Ice Cream
TM5 TM6

Chocolate Mousse Ice Cream

4.7 (27 ocen)

Składniki

Whipped Cream

  • 300 g double cream
  • 50 g icing sugar

Chocolate Custard

  • 350 g dark chocolate, small pieces or callets
  • 300 g double cream
  • 100 g caster sugar
  • 6 egg yolks, from medium eggs

Egg Whites and Serving

  • 6 egg whites, from medium eggs
  • 1 pinch cream of tartar
  • 2 Tbsp caster sugar

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3343 kJ / 799 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
71 g
Tłuszcz
58 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy