Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Whipped Cream
- 300 g double cream
- 50 g icing sugar
Chocolate Custard
- 350 g dark chocolate, small pieces or callets
- 300 g double cream
- 100 g caster sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs
Egg Whites and Serving
- 6 egg whites, from medium eggs
- 1 pinch cream of tartar
- 2 Tbsp caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3343 kJ / 799 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Custard
1 godz. 20 min
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10 Std. 40 Min
Tin Can Mealie Bread
25 Min
Chocolate Hazelnut Spread
45 Min
Lemon Sorbet
8h 30min
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Chocolate syrup
20 min
Chocolate Bourbons
45 Min
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7 Std. 45 Min
Vanilla Ice Cream
12 godz.
Easter Eggs
2 Std. 30 Min
Peach Pavlova
5h 30min