Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux pastry
- 150 g water
- 80 g butter, unsalted, cut in pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp sugar (10 g)
- 120 g flour
- 3 eggs (53-63 g each)
Chocolate sauce
- 250 g dark chocolate, 70% cocoa solids, cut in pieces
- 40 g butter, unsalted, cut in pieces
- 200 g milk
- vanilla ice cream, homemade or ready-made
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fresh Fruit Tarts
7 Std. 5 Min
Sweet Shortcrust Pastry
1h 50 min
Pear Frangipane
1h 30 min
Crème Pâtissière
15min
Meringue Ghosts
12h 25min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Profiteroles
2h 15 min
Lemon Tart
4h 30 min
Bakewell Tart
1h 50 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Lemon Posset
2 godz. 40 min