Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux pastry
- 150 g water
- 80 g butter, unsalted, cut in pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp sugar (10 g)
- 120 g flour
- 3 eggs (53-63 g each)
Chocolate sauce
- 250 g dark chocolate, 70% cocoa solids, cut in pieces
- 40 g butter, unsalted, cut in pieces
- 200 g milk
- vanilla ice cream, homemade or ready-made
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4 Std. 10 Min
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Profiteroles
2 godz.
Choux Pastry
2 godz.
Profiteroles
2 godz. 15 min
Sticky Toffee Puddings
1h
Crème Pâtissière
15 Min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Tartare Sauce
10 min
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7 Std. 45 Min
Tarte Tatin
1h