Urządzenia i Akcesoria
Bakewell Tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
icing sugar35 g
-
unsalted butter cold, diced100 g
-
egg yolk from medium egg1
Filling
-
blanched almonds120 g
-
unsalted butter soft65 g
-
caster sugar90 g
-
medium eggs2
-
natural almond extract½ tsp
-
raspberry jam120 g
-
flaked almonds1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5.9 g
Kalorie
1500 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mincemeat and Almond Tart
2h 15min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Victoria Sponge
1h 10min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1h 45min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Hot Cross Buns
3h 50min
Lemon Posset
2h 40min
Apple Flapjack Crumble with Cinnamon Ice Cream
9h
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Ginger Flapjacks
1h 30min