Urządzenia i Akcesoria
Bakewell Tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
icing sugar35 g
-
unsalted butter cold, diced100 g
-
egg yolk from medium egg1
Filling
-
blanched almonds120 g
-
unsalted butter soft65 g
-
caster sugar90 g
-
medium eggs2
-
natural almond extract½ tsp
-
raspberry jam120 g
-
flaked almonds1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5.9 g
Kalorie
1500 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Shortcrust Pastry
5 min
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Rhubarb Crumble
55 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 godz. 45 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min