Blood Orange and Campari Steamed Pudding

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 portions

Składniki

  • blood orange peel removed and reserved, flesh cut in segments
    200 g
    200 g orange, peel removed and reserved, flesh cut in segments
  • pomegranate seeds
    120 g
  • honey
    20 g
  • Campari
    20 g
  • gin
    20 g
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    230 g
  • caster sugar
    230 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • medium eggs
    4
  • milk
    120 g
  • orange zest grated
    3 tsp
  • plain flour plus extra for flouring
    230 g
  • baking powder
    2 tsp
  • water
    1100 g
Vanilla Sauce
  • egg yolks from medium eggs
    6
  • milk
    450 g
  • sugar
    75 g
  • vanilla pod seeds only
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 183.3 mg
Białko 11.4 g
Kalorie 2626.7 kJ / 627.8 kcal
Tłuszcz 31.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...