Crisp Onsen Eggs

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • white bread, slightly stale
    100 g
  • water
    1000 g
  • large eggs room temperature
    6
  • fine sea salt to taste
  • light soy sauce
    50 g
  • light brown sugar
    35 g
  • ground ginger
    1 tsp
  • garlic powder
    1 tsp
  • water, hot
    260 g
  • cornflour mixed with 2 Tbsp water
    2 Tbsp
  • oil for frying
  • fresh red chilli thinly sliced, for sprinkling
    1
  • fresh coriander chopped, for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1179.4 mg
Białko 12.9 g
Kalorie 881.8 kJ / 210.8 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 22.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...