Esparguete com molho de abóbora e avelã

Esparguete com molho de abóbora e avelã

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • pão ralado (ver dica)
    50 g
  • avelã
    50 g
  • tomilho só as folhas
    2 c. chá de
    1 c. chá de tomilho seco
  • esparguete
    400 g
  • azeite mais q.b. p/ untar e regar
    10 g
  • cebola roxa cortada em quartos
    50 g
  • alho
    2 dentes de
  • gengibre
    10 g
  • abóbora cortada em pedaços
    400 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • caldo de legumes líquido
    50 g
  • Água q.b. p/ cozer
  • Sal q.b. p/ cozer
  • natas
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 643.1 kcal / 2690.7 kJ
Białko 18.4 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 95.2 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 402.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...