Mango Chutney

Mango Chutney

4.3 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 oz

Składniki

  • Sichuan peppercorns
    1 tbsp
    2 tsp black peppercorns, plus 1 tsp finely grated lemon zest
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger cut into thin slices
    ½ oz
  • yellow onions halved
    3 oz
  • water
    1 oz
  • raw sugar
    9 oz
  • mangoes flesh only, cut into pieces
    25 oz
  • vinegar
    4 ½ oz
  • salt
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • raisins
    3 ½ oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 oz

Sód 67.4 mg
Białko 0.3 g
Kalorie 207 kJ / 49.5 kcal
Tłuszcz 0.1 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...