Ramen giapponese

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 400 g di pancia di maiale disossata con la pelle
  • 3 spicchi di aglio
  • 60 g di salsa di soia
  • 20 g di olio di sesamo
  • 2000 g di acqua
  • 300 g di noodles per ramen secchi
  • 100 - 150 g di spinacini
  • 750 g di brodo di pollo
  • 1 cucchiaino di aceto di riso
  • 2 fette di radice di zenzero fresco (3 mm)
  • ½ cucchiaino di paprica piccante
  • 2 uova
  • 12 fogli di alga nori (9 x 3,5 cm)
  • 4 cucchiai di mais dolce in scatola
  • 2 cipollotti ad anelli sottili, per guarnire
  • 2 cucchiaini di semi di sesamo, tostati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 66 g
Kalorie 4507 kJ / 1077 kcal
Tłuszcz 50 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 88 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...