Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables

Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables

2.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • whole chicken (approx. 35 oz)
    1
  • oil to coat
    3 - 4 tbsp
  • dried Italian seasoning to season
    2 tbsp
  • salt plus extra, to season, to taste
    1 tsp
  • ground black pepper to season, to taste
  • Parmesan cheese cut into pieces
    1 oz
  • water
    46 oz
  • chicken stock paste
    2 tsp
  • saffron
    1 pinch
  • basmati rice
    7 oz
  • carrots cut into pieces (1 in.)
    10 oz
  • broccoli florets
    10 oz
  • butter
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 676.6 mg
Białko 48.2 g
Kalorie 3202.4 kJ / 765.4 kcal
Tłuszcz 48 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...