Wersje kompatybilne
Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole chicken (approx. 35 oz)
- 3 - 4 tbsp oil, to coat
- 2 tbsp dried Italian seasoning, to season
- 1 tsp salt, plus extra, to season, to taste
- ground black pepper, to season, to taste
- 1 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 46 oz water
- 2 tsp chicken stock paste
- 1 pinch saffron
- 7 oz basmati rice
- 10 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 10 oz broccoli florets
- 2 tbsp butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3202.4 kJ / 765.4 kcal
- Białko
- 48.2 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 676.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artichoke Alfredo Sauce
45min
Ratatouille Galette
1h 30min
Steamed Eggplant and Ricotta Lasagna
1h 25min
Tortellini in Tomato Cream Sauce
1h
Colorado Cowboy Beans
1 godz. 5 min
One Pot Ravioli Soup
30min
Muffin Pan Lasagnas
1h
Whole Chicken with Ratatouille
1h
Angel Berry Trifle
30min
Avgolemono (Greek-style Chicken Soup)
40min
Butternut Squash Ravioli Soup
35 Min
New Orleans Style Cheesecake
6h 5min