Sun-Dried Tomato Pizza Dough

Sun-Dried Tomato Pizza Dough

4.8 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 slices

Składniki

Sun-Dried Tomato Pesto
  • Parmesan cheese diced
    3 oz
  • sun-dried tomatoes, in oil plus 2 oz oil
    8 oz
  • fresh basil leaves
    ½ oz
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    4 oz
  • salt
    ½ tsp
Dough
  • water
    7 oz
  • active dry yeast
    2 ¼ tsp
  • pasta flour (type 00)
    6 ½ oz
  • all-purpose flour plus extra to dust
    5 oz
  • salt
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 339.9 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 1098 kJ / 262.4 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...