Urządzenia i Akcesoria
Sheer Berenj (Rice Pudding)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
milk650 g
-
cream200 g
-
rose water2 tsp
-
1 tsp ground cardamomcardamom seeds1 tsp
-
vanilla pod seeds only½
-
honey plus extra for drizzling60 g
-
pudding rice200 g
-
unsalted butter20 g
-
flaked almonds, toasted2 Tbsp
-
chopped pistachios2 Tbsp
-
lime zest only1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1269 kJ /
303 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Baba Ganoush
1 godz.
Houmous
13 godz. 30 min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 godz. 45 min
Marzipan bites
45 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Moroccan Mint Tea
25 min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Chick Pea Curry
35 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.