Riz sauté au porc doré et poivrons colorés

4.2 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • 40 g d'huile d'olive
  • 200 - 250 g d'épaule de porc, désossée en morceaux (2-3 cm)
  • 60 g de vin blanc
  • 75 g d'oignon coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 1 gousse d'ail
  • 40 g de poivron rouge coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 40 g de poivron vert coupé en morceaux (2-3 cm)
  • ½ - 1 c. à café bombée paprika
  • ½ cube de bouillon de viande (pour 0,5 l de liquide) émietté
  • 150 g de riz blanc à grain court
  • 200 g d'eau
  • ½ c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1265.7 mg
Białko 25.8 g
Kalorie 3229.2 kJ / 771.8 kcal
Tłuszcz 40.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 67.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...