Sopa de cogumelos ostra vegan

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 doses

Składniki

  • cebola cortada em pedaços
    120 g
  • cenoura cortada em pedaços
    120 g
  • talo de aipo cortado em pedaços
    80 g
    80 g bolbo de aipo, cortado em pedaços
  • salsa cortada em pedaços
    60 g
  • alho
    2 dentes de
  • azeite
    30 g
  • água
    650 g
  • cogumelos ostra frescos cortado em tiras (0,5-1 cm aprox.)
    500 g
  • folhas de louro
    2
  • pimenta-da-Jamaica
    3 grãos de
  • paprika
    1 c. chá de
  • paprika picante
    ½ c. chá de
  • pimenta branca
    ¼ c. chá de
  • gengibre seco em pó
    ¼ c. chá de
  • noz-moscada
    ¼ c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • concentrado de tomate
    15 g
  • manjerona seca
    2 c. chá de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 665 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 626.5 kJ / 149.7 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...