Espárragos con salsa de parmesano

Espárragos con salsa de parmesano

4.8 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

Espárragos
  • 500 g de agua
  • 500 g de espárragos verdes
Salsa de parmesano
  • 80 g de queso parmesano cortado en trozos de 2 cm
  • 200 g de leche semidescremada
  • 1 cucharadita de maicena (almidón de maíz)
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • la piel de 1/2 limón rallada
  • 2 pellizcos de sal
  • 1 pellizco de pimienta
  • 10 g de mantequilla

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 253.4 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 415.5 kJ / 99.3 kcal
Tłuszcz 4.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...