Risotto con calabaza y tocino

Risotto con calabaza y tocino

4.4 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porciones

Składniki

  • 40 g de queso parmesano en trozos (3 cm)
  • 1220 g de agua
  • 300 g de calabaza amarilla de Castilla, en cubos (2 cm)
  • 1 cda de aceite de oliva extra virgen
  • ½ - 1 cdita de sal gruesa al gusto
  • 2 pizcas pimienta negra molida
  • 30 g echalot
  • 100 g de tocino ahumado rebanado en trozos (1 cm)
  • 40 g de mantequilla sin sal
  • 320 g de arroz arborio
  • 60 g vino blanco seco
  • 1 cda de caldo de verduras en cubo o pasta
  • 60 g de chícharos congelados
    60 g de chícharos, sin vaina
  • hojas de perejil fresco para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 10 g
Kalorie 1452 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...