Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de queso parmesano, en trozos (3 cm)
- 1220 g de agua
- 300 g de calabaza amarilla de Castilla, en cubos (2 cm)
- 1 cda de aceite de oliva extra virgen
- ½ - 1 cdita de sal gruesa, al gusto
- 2 pizcas pimienta negra molida
- 30 g echalot
- 100 g de tocino ahumado rebanado, en trozos (1 cm)
- 40 g de mantequilla sin sal
- 320 g de arroz arborio
- 60 g vino blanco seco
- 1 cda de caldo de verduras, en cubo o pasta
-
60
g de chícharos congelados
lub 60 g de chícharos sin vaina - hojas de perejil fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con poro y limón
25min
Risotto con calabacita y tocino
35min
Risotto de calabacitas y espárragos
45 min
Salsa de hongos y vino blanco TM6
30 min
Risotto de calabacita
25min
Risotto con parmesano
30 min
Soufflé de queso rápido
45 min
Gnocchis a la romana
45 min
Ñoquis con salsa de tomate y albahaca
50min
Risotto con uvas y champiñones
50min
Salmón con risotto de hinojo
25min
Apple crumble vegano
1h