Crostata di prugne vegana senza glutine

Crostata di prugne vegana senza glutine

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di grano saraceno
  • 150 g di nocciole
  • 100 g di zucchero
  • 2 pizzichi di sale
  • 50 g di amido
  • 1 limone la scorza
    grattugiata e il
    succo spremuto
  • 100 g di burro vegano, in pezzi
    100 g di margarina vegana
  • 50 g di acqua ghiacciata
  • 550 g di prugne tagliate a metà, denocciolate
    550 g di prugne, surgelate, scongelate
  • 250 g di mele private del torsolo, a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 53.3 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 2551.1 kJ / 609.7 kcal
Tłuszcz 35.2 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...