Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (2 cm)
-
350
g di porri, tagliati a metà per il
lungo, a pezzi (4
cm) - 30 g di burro, non salato
-
250
g di farina di mais, bramata (tempo di cottura 40
min.) - 1 spicchio di aglio, schiacciato
- 1000 g di acqua
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
- 80 g di pancetta a cubetti
- 200 g di castagne congelate, scongelate e tagliate a metà
- 3 cucchiai di acqua
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 586 kJ / 140 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Insalata di mele e carote
5 Min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 Min
Cake al limone
1h 5 phút
Zabaione
15 Min
Torta di pane
1h 20 min
Torta di Pasqua
1 Std. 45 Min
Biscotti milanesini
3 Std.
Insalata di sedano rapa e mele
10 Min
Zuppa di zucca
35 Min
Zuppa di zucchine con formaggio fresco
35 Min
Polenta ticinese
45 Min
Torta di carote argoviese
2 Std.